Συχνές Ερωτήσεις - Κατασκευής Επίπλων

 

Τι ξύλο να χρησιμοποιήσω για την κατασκευή ενός επίπλου;

Η επιλογή ξύλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως από το που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το έπιπλο (π.χ. εξωτερικό χώρο, δωμάτιου μπάνιου κτλ.) το είδους πατίνα που θέλουμε να το κάνουμε ακόμα και από το στυλ που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο (πχ country,ρετρό,νησιώτικο κτλ.) γι’ αυτό κάλο θα ήταν να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό.

Back to top

Το ξύλο του επίπλου υπέστη ρωγμή είναι φυσιολογικό;

Όλα τα ξύλα είναι ζωντανοί οργανισμοί και επηρεάζονται από της συνθήκες που εκτίθενται (π.χ. υγρασία,ξηρασία,κ.τ.λ.). Τα έπιπλα που κατασκευάζονται από μασίφ ξύλο, υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσουν στο μέλλον κάποια ρωγμή η οποία οφείλεται στις συστολές – διαστολές που έχει το ξύλο, η οποία συνήθως επισκευάζετε σχετικά εύκολα. Κατάλληλα ξύλα για την κατασκευή ενός επίπλου είναι αυτά που έχουν κάτω από 6% υγρασία.

Back to top

Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη πατίνα μπορώ;

Φυσικά και μπορείτε αρκεί να μας φέρετε ένα δείγμα από την πατίνα που θέλετε.

Back to top

Πώς καθαρίζονται τα ξύλινα έπιπλα;

Τα υλικά καθαρισμού των επίπλων εξαρτάται από το είδος της πατίνας ή λούστρου που έχει περαστεί. Γι'αυτό θα πρέπει να ακολουθούμαι τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα γενικού καθαρισμού όπως χλωρίνες, υγρά ή στερεά σαπούνια κτλ.

Back to top